Fri frakt over 1 500,-

Fiskestanga  |  05/09/2022

Fiskeskolen - Sesong 5, episode 6: Torskefiske i Borgundfjorden - spesialepisode

Midt i gytetiden til kysttorsk og skrei fredes all fiske i Borgundfjorden unntatt av stang og håndsnøre. En unik mulighet for hobbyfiskere.

Bygrunnen utenfor Ålesund er viden kjent for sitt fantastiske torskefiske, her samles både kysttorsk fra Nordsjøen og skrei fra Barentshavet for å føre slektene sine videre. I februar fiskes det kommersielt, men fra og med første mars er all fisk fredet, med unntak av stang og håndsnøre. De gir en unik mulighet til hobbyfiskere med småbåter til å fiske etter store gytefisker i sentrale strøk.

For å feire denne fantastiske sjøkoken slenger vi på med en ekstra lang spesialepisode om det elleville Borgundsfjordfisket. Med oss på laget har vi den dynamiske duoen John Ivar Askevold og Endre Hopland, som har teamet opp med sine gode venner Kato André Bøe og May Liza Johansen. Under veiledning av skipper Kato gir vi oss i kast med gytetorsken. 

Vi kjører relativt lett utstyr, med Prey Jig Stick-stenger på 300 og 500 gram, og en kraftig Prey Winder PLD-10 snelle. Samtidig har vi også med en Prey Light Jigger på 250 til 260 gram. Fortommen vi bruker er Prey Soft Leader 1,00, den tåler alt du skulle få på kroken.