Fri frakt over 1 500,-

Fiskestanga  |  05/09/2022

Fiskeskolen - Sesong 5, episode 4: Vinterfiske i skjærgården

Skjærgårdsfiske er noe mange forbinder med sommer, sol og makrell, men det er fullt mulig å fiske mellom holmer og skjær også på vinterstid.

I fjerde episode av sesong fem reiser Endre og John Ivar ut i båt for å utforske vinterfiske i krysningen mellom fjorden og havet. Og de har både store og små fisker i kikkerten. Skjærgårdsfiske er noe de fleste forbinder med sol, sommer og makrell, men det er fullt mulig å finne godt fiske mellom holmer og skjær også på vinterstid. 

Havfiskeskolen sender ut sine beste menn for å fiske både pelagisk og helt nede på bunnen, med både naturlig agn og kunstige agn, som disse heklene som passer perfekt til sildefiske. På bunnen fisker vi etter piggskate, da passer solid glidebom med pærebly midt i blinken. Med litt naturlig agn på en Owner Mutu-sirkelkrok, og en Søvik Waterlight til å lyse opp i mørket vil selv den mest tempererte piggskaten ikke kunne stå imot fristelsen. 

Hva som funker, hvorfor det funker og hvor det funker, samt mye mer av våre best tips og triks, får du vite i denne episoden av Havfiskeskolen.