Fri frakt over 1 500,-

Fiskestanga  |  05/09/2022

Fiskeskolen - Sesong 5, episode 3: Vinterfiske etter torsk

Fiskeskolen trosser vinterkulda når de reiser ut på jakt utenfor Askvoll etter den vandrende nordsjøtorsken, også kalt ferdafisken.

John Ivar og Endre trosser vinterkulda i årets tredje episode av Havfiskeskolen når de reiser ut på sjøen på jakt etter den vandrende nordsjøtorsken, også kalt ferdafisken. Utstyrt med Søvik Torsken- og Søvik Røst-pilker setter de kurs mot undervannsformasjonene vest av Askvoll. Dette er et område det historisk sett er mye fisk på nå i januar.

Norges historie er sterkt forbundet med torskefiske, dette er en fiskeart med særstilling blant de norske fiskene. Det er også den fisken de aller fleste ønsker å fange når de er ute på sjøen. Her til lands har vi hovedsakelig fire kategorier: kysttorsk, fjordtorsk, nordsjøtorsk og skrei. Kysttorsken og fjordtorsken er kanskje de mest populære å fiske etter, men for de som liker å poste skrytebilder på Facebook er det skreien du bør gå for, det er desidert den mest storvokste av alle torskene.

PS: Selv om torsken utgjør en stor og livsviktig stamme i Norge er det enkelte steder i Sør-Norge den sliter tungt, da spesielt i Oslofjorden hvor det nå er innført strenge fiskerestriksjoner og stedvis totalfredning. Husk derfor å sjekke lokale regler før du reiser på torskefiske i Sør-Norge.