Fri frakt over 1 500,-

Fiskestanga  |  02/09/2022

Fiskeskolen - Sesong 4, episode 8: Kveitefiske med hel agnfisk

John Ivar er solooppdrag utenfor Atløyna. Han trosser vind, kulde og snøbyger i jakten på selveste dronningen av Vestlandet - nemlig kveiten

John Ivar er ut på solooppdrag på de lokale grunnene utenfor Atløyna. Han trosser vind, kulde og snøbyger i jakten på selveste dronningen av Vestlandet - nemlig kveiten. Etter en periode på tre og en halv måned med fredning markerer 1. April starten av en ny fiskesesong.

For moderne båt-kastere vil denne godbiten, Prey Spiral Jigger V2 med Winder PLD V2 snelle passe bra. Med denne serien kan du bruke alle typer poppers, pilker og både store, tunge, harde og myke sluker. I enden av snøre er Søvik Natural Bait 103 Fireball Halibut 300 g fin å bruke da den er ferdig rigget med stor enkelkrok som du setter i hodet på det døde agner, og en treblekrok som du setter litt bak på ryggen. 

Situasjonen for kveite er vidt forskjellige mellom nord og sør i landet. Nord i landet er bestanden god, mens lengre sør på Vestlandet må du smøre deg med tålmodighet. Selv om denne episoden er spilt inn utenfor vestlandskysten kan tipsene fint praktiseres fra Ålesund og nordover også.