Fri frakt over 1 500,-

Fiskestanga  |  02/09/2022

Fiskeskolen - Sesong 4, episode 2: Sjøørretfiske i sjøen

Om vinteren spiser sjøørreten seg fet og stor, og det er rundt marbakkeknekken at du finner de største eksemplene.

Velkommen til fjerde sesong av Havfiskeskolen. I denne episoden har Endre med seg Morten Kroksjø som rekkekamerat. Det er januar, vannet er kaldt og klart, og vi skal fiske etter sjøørret.

Om vinteren er det er voldsomt etegilde for sjøørreten, da kommer både fisken som har reist oppover i elver og bekker for å gyte og gjeldfisk, de som ble igjen på sjøen, for å spise seg store og feite. Sjøørreten jakter på såkalt leopardbunn, altså sand med innslag av stein og vegetasjon. Det er rundt marbakkeknekken at du finner de største eksemplene. Hvis det er kaldt må man kanskje fiske litt dypere, men hoveddietten til sjøørreten består i stor grad av tanglopper, strandreker, kutlinger, stingsild, brisling, tobis og småsild, byttedyr som i stor grad holder seg på nokså grunt vann.

Når det kommer til utstyr så holder vi det lett og bruker en karbonstang på 9 fot med kastevekt på 22 gram, som denne lekreArctic Trout Aramid fiskestangen fra Lawson. Sjøørreten jakter med synet, derfor er det viktig å bruke sluker med god kontrast, som denne Søvik Auren i rød kobber pearl. Slukene kommer med en kjempefin treblekrok, men mange sjøørretfiskere foretrekker likevel å bytte den ut til en enkelkrok, som denne Søvik SSW.