Fri frakt over 1 500,-

Fiskestanga  |  02/09/2022

Fiskeskolen - Sesong 4; episode 1: Hysefiske

Det er vinter, men det stopper ikke guttene på Havfiskeskolen som drar ut for å fiske etter Hyse.

Etter en stund med dårlig vær kan karene fra Havfiskeskolen endelig vende ut på sjøs for å lage en ny episode av Havfiskeskolen. Og vi starter sesong fire med den klassiske fiskekake-fisken, vi snakker selvsagt om hyse, eller kolje som den også blir kalt. Hysen finner du over hele landet fra havet til fjorden, men liker seg best på fine sedimenter, fra oppe i fjæresteinene og ned til 100-meters merket.

Hysen er ikke kravstor og spiser det aller meste, men da hoveddietten består av krepsdyr og småfisk er det dette vi bruker som agn. For å fange hysen bruker vi en ferdigknyttet hekle som denne gamle kjenningen fra Søvik som kommer i flere modeller.

Selv om hysen er mest kjent for å bli brukt i fiskekaker så er dette en fisk som smaker godt både som steikefisk eller bakt i ovnen. Det er om vinteren at fisken er i sin beste form, så her er det bare å slenge på seg varme klær og finne frem fiskestangen.